Letselschade? Bel ons direct:  024-324 53 40

Huurrecht en urgentie

Huurrecht
Bent u particulier en (ver)huurder van woonruimte en heeft u een conflict met uw (ver)huurder, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring op dit rechtsgebied. Wij staan cliënten bij in het geval van onder andere onderhoudsgebreken, problemen rondom de huurprijs en beëindiging van de huurovereenkomst.

 

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen over de mogelijkheden van ons kantoor om uw specifieke huurprobleem op te lossen.

 

Urgentie
Er kunnen situaties zijn waarin u met spoed een andere woonruimte nodig heeft, bijvoorbeeld bij een verbreking van de relatie of als de huidige woning om medische/sociale redenen niet meer geschikt is voor u. Als u de woonnoodsituatie niet binnen vier maanden zelf kunt oplossen, kunt u woonurgentie aanvragen. Met woonurgentie krijgt u voor een bepaalde periode voorrang op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. Voor de urgentieaanvraag kunt u zelf contact opnemen met de woningbouwvereniging.

 

Wanneer de aanvraag voor een urgentieverklaring wordt afgewezen, kunnen wij u adviseren of bijstaan in bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures. 
Als sprake is van een spoedeisend belang, kunnen wij zo nodig namens u een verzoek tot voorlopige voorziening bij de rechtbank indienen. Dit is een spoedprocedure die naast het reeds ingediende bezwaar of (hoger) beroep loopt.

LET OP: Bij urgentie is er sprake van regionaal beleid en regionaal andere regels. Ons kantoor behandelt enkel urgentiezaken uit de eigen regio Nijmegen Arnhem en omgeving.

 

 

Gratis adviesgesprek?


Bel 024-324 53 40
of mail naar info@aartsadvocatenkantoor.nl


Of wilt u dat wij u bellen?


Nodig
Nodig
Nodig
Nodig